RECEPT: MARÄNGER
Här kommer ett snabbt, gott och kul recept för er som gillar MARÄNGER!
Ugnen - 150-160 grader, plattan ska vara i mitten av ugnen.
Du behöver:
- En butta.. Hö hö
- Elvisp ( om du inte vill vispa i en timme)
- Plåt
- Folie eller bakplåtspapper
- Matsked
ingredienser:
- 1 & ½ äggVITA (äggulan kan ni göra något annat med.)
- 2 DL socker
Det ska vispas ganska länge, till dess att det har blivit som en smet som inte droppar, om ni förstår vad jag menar. Testa med ett finger, droppar det av, vispa mer. Gör det inte så ska du göra såhär: Lägg ut bakplåtspapper eller folie på en plåt. Ta en sked och klicka av så stor mängd som du vill ha dina maränger. In i ugnen och låt grädda tills de ser "knapriga" ut. Ytan ska vara lite knäckt. Desto "knaprigare" du vill ha dem, ju längre får de vara inne. Tycker du om en krämig konsistens i mitten så ska de vara inne i kanske 10 min.
Ta ut, och njut! BON APETIT!

Mina "snygga" maränger, yum!
Ugnen - 150-160 grader, plattan ska vara i mitten av ugnen.
Du behöver:
- En butta.. Hö hö
- Elvisp ( om du inte vill vispa i en timme)
- Plåt
- Folie eller bakplåtspapper
- Matsked
ingredienser:
- 1 & ½ äggVITA (äggulan kan ni göra något annat med.)
- 2 DL socker
Det ska vispas ganska länge, till dess att det har blivit som en smet som inte droppar, om ni förstår vad jag menar. Testa med ett finger, droppar det av, vispa mer. Gör det inte så ska du göra såhär: Lägg ut bakplåtspapper eller folie på en plåt. Ta en sked och klicka av så stor mängd som du vill ha dina maränger. In i ugnen och låt grädda tills de ser "knapriga" ut. Ytan ska vara lite knäckt. Desto "knaprigare" du vill ha dem, ju längre får de vara inne. Tycker du om en krämig konsistens i mitten så ska de vara inne i kanske 10 min.
Ta ut, och njut! BON APETIT!

Mina "snygga" maränger, yum!
Kommentarer
Trackback