8 hår tips!

Alla drömmer om längre hår... (även jag då) Och det finns olika sätt att hjälpa håret lite på traven. Här kommer några tips!

1. Borsta inte håret vårdslöst, ta det försiktigt som om det vore ett par nylonstrumpbyxor som lätt som en plätt går sönder.

2. Borsta ALDRIG håret när det är blött, det är 10 gånger känsligare när det är vått. Använd istället  en bredtandad kam och hantera det försiktigt.

3. Många med riktigt långt har sitt hår uppsatt i knut ofta, så topparna skyddas från allt slitage nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar och tusentals snygga hårpinnar, hårkammar och andra redskap. Sätt upp håret om det finns risk för att det fastnar i saker, tex vid städning

4. Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer. Såsom vanliga hårsnoddar. Och sätt inte upp håret för spänt..

5. Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum, de blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm.

6. Schamponera mindre, mer balsam åt folket! Försök tvätta håret mer sällan, schampo dagligen sliter på håret. Du kan använda torrschampoo om ditt hår blir väldigt fett.

7. Fönen och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt! Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst. ( men det visste vi ju redan h e h e.. )

8. Klipp inte för mycket. Hår växer ungefär 1 cm i månaden, går du till frisören varje-varannan månad och klipper av 3-4 cm så kommer håret inte att bli längre. Så enkelt är det. Välj en frisör som inte klipper mer än du ber om eller be en kompis klippa dig istället. Håll däremot efter och klipp av kluvna hårtoppar.

Sköt om er och ert hår!
Information ifrån makeup & stuff

<----- kluven hårtopp :|

Kommentarer
Postat av: julia.

oh. jag skall spara mitt hår aplångt nu!

2008-12-18 @ 20:21:25
URL: http://julia.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja,gör så! :)

2008-12-18 @ 20:28:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0