Den perfekta hyn med foundation.

Tidningen Glamour har samlat 6 universella frågor och svar om underlag i jakten på den perfekta hyn.

1. Vad är syftet med en foundation?
I dag ska inte foundations täcka i samma bemärkelse som täckstift eller concealers. Det du kan kräva av en bra bas är att det ska jämna till din hy och ge den lyster och fin stuktur.

Dessutom bör en foundation innehålla solskydd.

2. Hur väljer du rätt sort?
Allt har att göra med vilken hudtyp du har. Blank eller matt, fet eller torr. Det finns både oljiga och fuktgivande underlagskrämer, mer täckande sorter eller bara uppfräschande mousser.

Det bästa brukar vara att fråga i affären där du köper. Gå gärna till en sminkaffär. Deras expediter brukar vara utbildade stylister eller hudterapeuter och kan ge dig råd och rön.

3. Var ska jag testa den?
Du bör prova en klick på käken, inte på handen, som många gör. Dina händer utsätts för fler påfrestningar än ditt ansikte. Sol och arbete tar ut sin rätt. Du är dessutom ofta duktigare på att smörja in ditt ansikte än dina händer med en bra crème.

4. Hur ska jag applicera?
Du kan använda penslar, svampar eller fingrar. Det är lättare att få ett jämnt lager med svampar och penslar än vad det är med fingrarna, men det sägs att fingrarnas värme gör underlaget lättare att jobba med.

Det bästa torde ändå vara att använda svamp eller pensel för underlagsapplicering. Fukta gärna svampen så blir det lättare att tunna ut lagret.

5. Hur får jag rätt färg?
Eftersom din hy ändras från säsong till säsong gör du rätt i att köpa två foundations.

En lite ljusare och en lite mörkare än din naturella hudton. Då har du en för fräscha sommardagar och en för bleka nordiska vintrar.

Dessutom kan du blanda dem och få fram nya nyanser som passar just för dagen. Du kan lättast använda handryggen som palett där du blandar färgerna.

6. I vilken ordning ska produkterna appliceras?
En foundation är mer bastant än täckstift, concealers och puder. Om du applicerar någon av de lättare produkterna först smetas de bara ut när du lägger på underlaget.

Precis som namnet avslöjar ska en foundation vara en grund för din make-up. Fördela den jämnt och fixa sen till detaljer med ett täckstift eller concealer. Applicera puder sist för en matt yta,


XOXO



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0