Hångelskola!

Taget ur Cosmopolitan.

Inget kan väcka fjärilarna i magen så som en riktigt härlig kyss. Och det bästa med hånglandet är att det inte finns något rätt och fel, det är du som bestämmer! Men några tips kan ändå vara bra att ha med sig på vägen...

Gör dig redo
Självklart vill du lukta fräscht när du ska kyssas. Bäst är förstås tandborste och tandtråd, men det är inte alltid stunden är så välplanerad. Har du inget klassiskt tuggummi till hands kan du gnaga lite på ett äpple. Det får igång salivtillförseln och gör munnen fräsch.
Mjuka och härliga läppar fixar du genom att peela dem lätt med en mjuk tandborste eller genom att dra lite lätt med en frottéhandduk över dem. Smörj in dem med ett skönt läppbalsam. Kyssredo!
 
När är det läge för en kyss?
Spontankyssar är det härligaste som finns, men det kan vara bra att känna av lite om den andra personen är med på noterna. Ett bra tillfälle för en första kyss är när ni är ute på dejt och ögonkontakten dröjer sig kvar längre och längre, och han börjar le mot dig. Då kan du flytta dig närmare och kanske låtsas borsta bort något från hans axel och sedan se honom i ögonen igen. Nu! Börja med en lätt kyss för att testa hur han reagerar. Sen är det bara att hångla loss.

Lektion i French kissing
"French kissing" betyder kyssar med tunga, och här finns alltså inget rätt eller fel. Hur aggressiv eller mjuk kyssen ska vara är helt upp till dig och den du kysser. Du kan leka med din tungspets mot hans, rotera tungorna runt i munnen, flytta tungorna mellan din mun och hans, suga lite lätt på din kysspartners tunga eller till och med nafsa lite lätt i den. Vad som helst som får det att pirra i magen är bra! Cosmo har listat några saker du däremot klarar dig utan:

·    Tråkkyssar - testa att variera tempo och tungrörelser så blir det roligare!

·    Tystnad - kom upp ibland och hämta andan och säg något fint till den du kysser


 

·    För mycket tunga - du vill inte kväva din partner


 

·    Kyssa utanför - en kyss som vandrar från munnen ner på halsen är ok, men slicka inte varandra i ansiktet och runt munnen, det är inte mysigt.


 

·    Stelna till - använd dina händer för att smeka och ta på din partner under tiden ni kysser varandra


Kul kyssfakta
En kyss kan förbränna kring 26 kalorier.
Vi människor ägnar i genomsnitt två veckor av vårt liv åt att kyssas.
Världens längsta kyss varade i 30 timmar, 59 minuter och 27 sekunder.
Den första filmkyssen utförde John Rice och May Irwin i filmen "Kyssen" 1896.

(Källa: Baileys)


AV: JOHANNA PERSSON

Missa inte Cosmosläsarnas bästa kyssminnen!


Kommentarer
Postat av: emmasockervadd

sv: tack. jag fotar med en kodak easyshare c613. kramar

2008-12-17 @ 23:09:07
URL: http://sockervadd.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0